Kasza jęczmienna wiejska


Kasza jęczmienna należy do grupy naturalnych, pełnoziarnistych, bardzo wartościowych produktów zbożowych. Jest produkowana ze specjalnie selekcjonowanych zbóż jęczmienia konsumpcyjnego.

Nasze kasze są bogatym źródłem witamin, skrobi, błonnika oraz składników mineralnych takich jak: potas, wapń, fosfor magnez, i żelazo. Jedząc kasze dostarczamy organizmowi cenne białko roślinne, a także witaminy (głównie z grupy B) i składniki mineralne.

Nasze kasze są nie tylko pożywne, bardzo smaczne, ale również i zdrowe, przez co cieszą się niesłabnącą popularnością wśród klientów. Kasza jęczmienna wiejska to oczyszczone, obłuszczone i rozdrobnione ziarno jęczmienia. W zależności od stopnia rozdrobnienia możemy rozróżnić kaszę jęczmienną wiejską drobną, średnią i grubą.



pęczak kujawski


Uzupełnieniem naszej bogatej oferty kasz jest pęczak kujawski. Jest on również produkowany z najwyższej jakości jęczmienia konsumpcyjnego, lecz przetworzony w zdecydowanie mniejszym stopniu jak kasze jęczmienne.

Pęczak w wyniku oczyszczenia, obłuszczenia i na końcu wypolerowania ziarna zachowuje wszystkie swoje najcenniejsze mikro i makroelementy oraz pozostałe składniki odżywcze.



kasza jęczmienna perłowa


Kasza jęczmienna perłowa uważana jest za najlepszy przetwór kaszarski z jęczmienia i cieszy się największym popytem. Otrzymuje się ją przez pocięcie pęczaku na duże cząstki, które poddaje się następnie obtoczeniu i polerowaniu. Gotowa kasza perłowa posiada cząstki zaokrąglone, o gładkiej powierzchni z połyskiem.

Firma „RUBI” produkuje oraz prowadzi dystrybucje kasz perłowych w 2 gatunkach:
średnią i grubą.
p.p.u.h. Logo Rubi Kasze O firmie  |  Produkcja  |  Konfekcjonowanie  |  Kontakt
Copyright © P.P.U.H. RUBI - Wytwórnia kasz. Wykonanie: Ernest Bobik Ernest Bobik
wentylator kanałowy